Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 19. 15:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Zavartalan az élelmiszerellátás Magyarországon

Zavartalan az élelmiszerellátás Magyarországon

Az élelmiszerellátás Magyarországon biztonságos, zavartalan, és megfelelő mennyiségű élelmiszer áll rendelkezésre - mondta Nagy István agrárminiszter az M1-en csütörtökön.

Hangsúlyozta: ezért semmi szükség nincs az élelmiszerek felhalmozására.

A magyar mezőgazdaság 25 millió ember ellátására képes. A múlt szombaton háromszor annyit vásároltak az emberek, mint karácsonykor szoktak, ennek ellenére az ellátás zökkenőmentes volt. Ezt a hirtelen jött nagy nyomást is képes volt kiállni az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a kereskedelem - hangsúlyozta. Az ideiglenesen előforduló üres polcok azt mutatják, hogy az alkalmazottak fizikai erővel nem győzik feltölteni azokat.

Azt is elmondta, hogy a pánik hozza az élelmiszerek túlárazását, a piaci folyamatok ezt nem indokolják. Kijelentette, a túlárazások ellen fel kell lépni, így ellenőrzések várhatók.

A tárcavezető a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy az uniós támogatásokat a gazdák rendben megkapják, a kifizetések esetleg még előbb is megtörténhetnek a tavaszi vetések megfelelő elindulásához. Az igénylési határidő meghosszabbításáról vannak tárgyalások, döntés még nincs - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.