Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 01. 10:23, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Zavar lehet a balesetiadó-behajtással

Zavar lehet a balesetiadó-behajtással

Noha tavaly év végén a parlament megszavazta a baleseti adó bevezetését, a behajtás pontos módjáról akkor még nem rendelkeztek.

Pedig ez korántsem elhanyagolható részlet. Annyi biztos, hogy a biztosítóknak kell leróniuk ezt a kötelezettséget az állam felé minden kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötött ügyfelük után, de ennek lebonyolítása tartogathat meglepetéseket a gyakorlatban” – ezt mondta a Magyar Hírlapnak Vass Gábor, a PBA Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője.

A társaság szerint a legnagyobb veszély az, hogy az ügyfelek figyelmét mindez elkerüli, miután ugyanahhoz a kocsihoz több sárga csekk is érkezhet, és sokan nincsenek tisztában vele, hogy min¬det be kell fizetniük. „Vannak biztosítók, amelyeknél azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem tudják egy csekken kezelni a biztosítást és a baleseti adót, így külön-külön adnak ki majd erről csekket negyedévente. Az évközi évfordulósok pedig időszaktól eltérően kaphatnak egy nem várt számlát a 2012-re eső törtidőszak utáni adóról. Ez a veszély fenyegeti leginkább az embereket, hiszen a magyarok jelentős része még mindig sárga csekken fizet, s nem használ netbankot, mobilbankot vagy automatizált megbízásokat. Mindazonáltal az sincs teljesen biztonságban, aki ez utóbbi szolgáltatásokat veszi igénybe a fizetéshez.

Azt is érheti kellemetlen meglepetés, aki nem csekken fizet, hanem csoportos beszedési megbízást tart nyilván bankjánál. „Ha a banknál limitálták, hogy az eddigi negyedéves díj mértékéig történhet csak lehívás, akkor a baleseti adóval megnövelt terhelést a pénzintézet nem fogja engedélyezni. Ez esetben az autó fedezetlenné válhat, amit bizonyára kevesen vesznek észre maguktól a havi bankszámlaegyenlegük részletes böngészésekor” – vélekedett Vass Gábor. Így akár hónapok is eltelhetnek, mire kiderül a hátralék, de előfordulhat, hogy mindezzel egy baleset során kell az autósnak szembesülnie.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: balesetiadó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő