Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 04. 07:19, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Vége a magyar társadalmat folyamatosan gyalázó oldalnak?

Vége a magyar társadalmat folyamatosan gyalázó oldalnak?

Nagy bajba került Bartus László, aki az Amerikai Magyar Népszava Szabadság nevű hetilap főszerkesztője, kiadója és tulajdonosa.

New York állam ugyanis megszüntette a folyamatosan botrányokat okozó hetilap megjelenésében részt vevő vállalatokat – írja a Magyar Nemzet.

A lap kitér rá, hogy Bartus két New York-i székhelyű médiavállalatot birtokol. Az egyik az Atlantic Publishing and Holding Corporation, a másik pedig az Olivia Media and Publishing Corporation. Az utóbbi egyébként a kiadója a New Yorkban hetente megjelenő Amerikai Népszavának, valamint a Magyarországot és a magyar társadalmat folyamatosan gyalázó és megalázó cikkeket felvonultató Nepszava.com online újságnak.

A két céget 2005 decemberében jegyezték be, és mindkettőt ugyanazon időpontban, idén október 26-án oszlatták fel az adóhatóság kérésére. Ennek oka az volt, hogy nem nyújtottak be adóbevallást, mi több, adót sem fizettek semmilyen tevékenységük után. Az adóhivatal a céges bankszámlákra inkasszót nyújtott be – derül ki a hivatalos adatokból. Így az adóhatóság minden, a cégek gazdasági tevékenysége során befolyó pénzt képes lesz lefoglalni.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértő szerint az Amerikai Népszava körüli adminisztrációs fegyelmezetlenség és adóelkerülés évek óta zajlik, mivel a vállalkozások betiltásának ilyen szigorú eszközével csak kivételes és súlyos esetekben él az amerikai hatóság.

Mindezek ellenére úgy tűnik, Bartus nem veszi komolyan sem az intézkedéseket, sem a végrehajtást. Az Amerikai Népszava a cégek megszüntetése óta is megjelenik, a Nepszava.com elérhető az interneten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.