Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Június 20. 12:49, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy erőszakos gyújtogató kékcsei férfi ellen

Vádat emeltek egy erőszakos gyújtogató kékcsei férfi ellen

Vádat emelt emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy kékcsei férfi ellen, aki ismerősei, haragosai ingatlanain gyújtogatott

– közölte az ügyészség vezetője csütörtökön az MTI-vel. Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint a férfi 2018 májusában a lakókörnyezetében több embert azzal fenyegetett meg, hogy megveri és megszurkálja őket, házaikat pedig rájuk gyújtja.

Később erőszakosabbá vált. Először május végén a volt élettársa házának melléképületét gyújtotta fel, majd júniusban három egymást követő héten éjjelenként belopódzott egyik haragosa ingatlanára, és sorban felgyújtotta az ingatlanon lévő melléképületeket. Két faszerkezetű épület teljesen megsemmisült, a harmadiknak a bejárati ajtaja perzselődött meg – ismertette a főügyész.

A vádlott további két kékcsei és két cigándi ingatlanon is gyújtogatott, és két esetben olyan súlyos tüzet okozott, hogy a kiégett melléképületekről a lángok átterjedtek a lakóházakra, amelyekben mozgásukban erősen korlátozott idős emberek laktak. A házakban alvó időseket ki kellett menteni, a lángokat mindkét esetben a tűzoltók oltották el.

Martossy György megjegyezte, amennyiben a többrendbeli, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, rongálás és zaklatás vétségével, illetve magánlaksértés bűntettével vádolt férfi az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, az ügyészség vele szemben halmazati büntetésül tizenöt év fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.