Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Április 16. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: Fotó: katasztrófavédelem

Újabb részletek derültek ki a gyenesdiási halálos erdőtűzről

Újabb részletek derültek ki a gyenesdiási halálos erdőtűzről

Égési sérüléseibe halt bele Gyenesdiáson egy ember, akit tűzoltók hoztak ki egy szabadtéri tűz területéről - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken honlapján.

A katasztrófavédelem egységeit szerda délután riasztották azzal, hogy a Bem József utcánál, a lakóházak közelében ég az erdő aljnövényzete. A keszthelyi és badacsonytomaji tűzoltók az égő területen egy embert találtak a földön, akit kimentettek és átadtak a mentőknek.

Az MTI információi szerint egy idős férfit hoztak ki, de a katasztrófavédelem közlése szerint az áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy később meghalt.

A tűz egy körbekerített udvaron összehordott és meggyújtott levélkupacból indult, majd terjedt át a környező külterületre. A tűzoltók kiérkezésekor a sziklás, erősen emelkedő terepen már csaknem egy hektáron égett a száraz cserje és az aljnövényzet.

A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési körülményeit még vizsgálja, de azt is közölte, hogy Gyenesdiáson a vonatkozó önkormányzati rendelet szerint egész évben tilos az avar és a kerti hulladék égetése, így a leveleket sem lett volna szabad meggyújtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.