Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 23. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Továbbra is árad a Tisza Kisköre alatt

Továbbra is árad a Tisza Kisköre alatt

A Tiszán levonuló árhullám jelenleg Kisköre térségében tetőzik, Szolnokon várhatóan szerdán éri el a mostani árhullám a legmagasabb vízszintet - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság hétfőn a honlapján.

A tájékoztatás szerint az elmúlt huszonnégy órában folytatódott az árhullámok levonulása a Tiszán és mellékfolyóin. A Tisza Tiszafürednél péntek és vasárnap között tetőzött 692 centiméteres vízállással, az árhullám jelenleg Tiszaderzs és Tiszaszőlős között van - közölték.

A Kötivizig vasárnap délután - a tiszafüredi tetőzést követően - mérsékelte a másodfokú árvízvédelmi készültséget a Tisza-tó mentén. Továbbra is fennáll a másodfokú készültség a Tiszán 82,5 kilométeres védvonalszakaszon Kiskörétől Dobáig (jobb part) illetve Fegyvernekig (bal part)- írták.

Változatlanul elsőfokú a készültség a Tiszán Dobától (Fegyvernektől) Csongrádig, a Hármas-Körös jobb partján Mezőtúrtól a torkolatig, valamint a Zagyva visszaduzzasztással érintett szakaszán, együttesen 322,5 kilométeren - szerepel a közleményben. A Tisza vízállása a Doba alatti szakaszon is eléri a másodfokú védelmi szintet délután, ezt követően a folyó ezen szakaszán is elrendelik a másodfokú készültség Tiszaugig - jelezték.

Az igazgatóság valamennyi belvizes szakaszán készültség van érvényben. Másodfokon folyik a belvízmentesítés a karcagi, a kisújszállási, a jászberényi, a mezőtúri, a tiszakécskei és a kiskörei szakaszokon, míg elsőfokú a készültség a kunhegyesi, a jászkiséri, a törökszentmiklósi és a cibakházi, valamint a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon - írták.

A hétfő reggeli összesítés szerint az elöntés nagysága alig változott, jelenleg 12 ezer 965 hektárt borít víz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.