Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Június 17. 08:55, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: mti

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, elhunyt két beteg

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, elhunyt két beteg

Ismét csak egy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4078-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 567 főre emelkedett az elhunytak száma, 2547-en pedig már meggyógyultak - tette közzé szerdán a legfrissebb adatokban a koronavirus.gov.hu oldal.

Az aktív fertőzöttek száma 964. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Jelenleg 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1932) és Pest megyében (597) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (301), Zala (261) és Csongrád-Csanád megye (118), a sor végén pedig Békés megye áll (13).

A parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret, eszerint a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül. A kormány szerdai ülésén tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.

A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy sikeres volt a védekezés első szakasza. Az időben meghozott intézkedéseknek és a lakosság együttműködésének köszönhetően sok más országgal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Fokozatosan csökken az új és az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a pandémia (világjárvány) jelenleg is tart, a koronavírus továbbra is itt van és fertőz. A járvány alakulását ezért továbbra is kiemelten figyelemmel követi a kormány, a járványügyi hatóság, továbbra is működik az Operatív Törzs, és ha valahol felüti a fejét a fertőzés, akkor elrendeli a járványügyi bevetési egység beavatkozását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során