Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Június 09. 13:18, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Több mint kétszer annyi gyógyult van, mint ahány aktív fertőzött

Több mint kétszer annyi gyógyult van, mint ahány aktív fertőzött

Már több mint kétszer annyian gyógyultak meg a koronavírus-fertőzésből, mint ahány aktív fertőzött van - mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília ismertette: az elmúlt 24 órában három új pozitív esetet regisztráltak, jelenleg 4017 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván. Két beteg meghalt, az elhunytak száma 550-re nőtt.

Hozzátette: 2324-en gyógyultak meg és 1134 az aktív fertőzöttek száma. Jelenleg 365 beteget ápolnak kórházakban, 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Mint mondta, a legtöbb aktív fertőzött, 467 Budapesten van, Pest megyében 144, Zala megyében 185, Komárom-Esztergom megyében 139, Fejérben 138, Nógrádban 25, Csongrád-Csanádban 12, Veszprémben 8, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 7, Győr-Moson-Sopron megyében öt, Hajdú-Biharban négy, míg Borsod, Heves, Vas és Jász-Nagykun megyében 2-2, Somogyban pedig egy esetet tartanak nyilván. Baranyában, Bács-Kiskunban, Békésben és Tolnában továbbra sincs aktív fertőzött - ismertette.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy a fertőtlenítőszerek gyártására a továbbiakban nem lehet ideiglenes engedélyeket kiadni. Mint mondta, a veszélyhelyzeti jogszabályok korábban erre lehetőséget adtak, és nagyon sok ilyen engedélyt adtak ki, azonban, mivel biztosítva van az ország ellátása ezekből a szerekből, nincs szükség az ideiglenes engedélyek kiadására.

A szakember közölte, amennyiben a gyártók továbbra is szeretnék fenntartani gyártókapacitásukat, akkor azt már a szokásos módon kell engedélyeztetniük a jogszabályi hatósági eljárásokkal, ideiglenes engedélyt a Nemzeti Népegészségügyi Központ már nem fog kiadni.

Müller Cecília közölte azt is, hogy feloldotta a hajléktalanokra vonatkozó kijárási korlátozásokat, így nekik is lehetőségük lesz arra, hogy munkavállalás miatt elhagyják azt a szállót vagy intézményt, ahol tartózkodnak. Hozzátette: jelenleg nem tudnak pozitív esetről hajléktalanszállókon.

Kérdésre elmondta, kedden döntenek arról, hogy az egészségügyi ellátás visszatérjen-e a járvány előtti működéséhez, a konkrét döntésekről szerdán adnak tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során