Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Február 18. 12:52, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Temesvár az embercsempészet egyik új központja a német rendőrség szerint

Temesvár az embercsempészet egyik új központja a német rendőrség szerint

A balkáni migrációs útvonalon folytatott embercsempészet egyik új központja lett Temesvár - közölte a német szövetségi rendőrség a Welt am Sonntag című vasárnapi német lappal.

A határigazgatásért felelős német rendőri szerv közleménye szerint Temesvárnak "jelentős szerepe" van az embercsempész bűnszervezetek teherautókkal, kamionokkal végzett életveszélyes tevékenységében. A romániai város "hot spot" (gyűjtő- és elosztóközpont) funkciót tölt be a hálózatok működésében.

A szövetségi rendőrség a közleménnyel megerősítette a Welt am Sonntag szerkesztőségéhez eljutott belső elemzését, amely szerint Temesvár "új súlypont" a balkáni útvonalon folytatott teherautós embercsempészetben. A városban helyezik el a járművekben az embereket, akiket Magyarországon keresztül szállítanak tovább Közép-Európába. A magyar kormányt figyelmeztették a fejleményre - áll a lap beszámolójában.

Példaként említették, hogy egy szíriai férfi 5500 eurót (1,7 millió forint) fizetett embercsempészeknek azért, hogy családját eljuttassák Németországba. A férfi Törökországban lépett kapcsolatba egy embercsempész szervezettel.

A szövetségi rendőrség adatai szerint a balkáni migrációs útvonalon embercsempészetre használt teherautók, kamionok legnagyobb része a "dél- és kelet-európai térségből" származik. Jelentős részüket Törökországban állították forgalomba.

A Welt am Sonntag hozzátette, hogy az utóbbi időszakban emelkedett a leleplezett teherautós embercsempész műveletek száma, ami a többi között a szigorúbb határellenőrzésnek tulajdonítható. A lap szerint a csempészek egyre kevésbé törődnek az emberek biztonságával. Gyakran kettős padlózatot építenek a teherautókba, és az embereket bezsúfolják a jármű padlózata és az álpadló közötti 40-50 centiméter magas résbe, nem törődve azzal, hogy a levegőtlenség miatt akár meg is fulladhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.