Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Június 04. 10:35, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szíjjártó: nyitott a kormány a jegybank függetlenséggel kapcsolatos javaslatokra

Szíjjártó: nyitott a kormány a jegybank függetlenséggel kapcsolatos javaslatokra

Szíjjártó Péter ma reggel a Magyar Televízióban azt mondta, hogy a magyar kormány minden olyan javaslatra nyitott, amely a magyar jegybank függetlenségét növeli.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára azt mondta, Varga Mihály az ésszerűség határáig fog elmenni a tárgyalásokon, a nemzeti érdeket pedig mindig szem előtt fogja tartani.

Szíjjártó Péter mindezt annak kapcsán mondta, hogy mégsem szavaz ma a parlament a jegybanktörvény módosításáról. Varga Mihály az IMF/EU tárgyalásokat felügyelő tárca nélküli miniszter azzal a kéréssel fordult Rogán Antalhoz, hogy halasszák el a szavazást, az elmúlt napok jegybanktörvényt érintő felvetései és a tárgyalások előkészítése miatt. A frakcióvezető azt mondta, támogatja Varga Mihály kérését és szerinte a frakció is ezen az állásponton lesz. Rogán Antal szerint a halasztással lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy az IMF és a kormány megállapodjon a nyitva maradt, vitás kérdésekről.

A TV2-nek is nyilatkozó Szíjjártó Péter, Simor András jegybank elnök fizetéséről szólva méltányossági, igazságossági kérdésnek nevezte, hogy az, aki magas hivatalt tölt be a közszférában, ne keressen többet kétmillió forintnál.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;