Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 05. 07:09, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Súlyos büntetést kapott egy hajléktalantársát bántalmazó férfi

Súlyos büntetést kapott egy hajléktalantársát bántalmazó férfi

Jogerősen hét év fegyházra ítélte a hajléktalantársát bántalmazó férfit a Debreceni Ítélőtábla hétfőn, súlyosítva az első fokon kiszabott négy év börtönbüntetést - közölte a táblabíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó elmondta: a Debreceni Törvényszék első fokon testi sértés bűntettének kísérlete és testi sértés vétsége miatt ítélte el a többszörösen visszaeső vádlottat.

A Debreceni Ítélőtábla viszont életveszélyt okozó testi sértés és testi sértés bűntettének minősítette cselekményeit, ezért a büntetést 7 év fegyházra súlyosította, azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélőtábla súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott rendkívül megalázó módon bánt a sértettel, és többszörös visszaeső, nem régen szabadult előző büntetéséből. Az ítélet jogerős.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018 januárjától hajléktalanként élt Debrecenben, az éjszakái egy részét hajléktalanszállón töltötte, máskor pedig lakatlan ingatlanokban húzta meg magát. A két sértett a vádlotthoz hasonlóan hajléktalan volt, a városban kéregetett.

A három hajléktalan férfi 2018 januárjában egy este egy lakatlan debreceni belvárosi ingatlanban találkozott. A vádlott ököllel és vascsővel bántalmazta a sértettet, mert az szerinte nem koldult elég pénzt aznap. A bántalmazott férfi segítségére siető társukat is kétszer megütötte a vascsővel.

Ezt követően mind a hárman elaludtak. Éjjel a vádlott az elgyengült és vérző sértettet kihúzta az ingatlan udvarára, és magára hagyta. A sértett megpróbált elmenni, de a lába beszorult egy raklapba, elesett és esés közben eltört a lába, így mozgásképtelenné vált. Aznap éjféltájban -7 fok körül volt a hőmérséklet.

A rendőrség járőrszolgálata hajnali egy óra után talált rá az udvaron fekvő, hiányos öltözetű sértettre, aki feltehetően kihűlt. Kórházba vitték, ahol a férfi meghalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.