Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Július 14. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: TMKH

Semmelweis Napot tartottak

Semmelweis Napot tartottak

A Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya hagyományaihoz híven ez évben is megemlékezett Semmelweis Ignác munkásságáról.

Az intézmény tanácstermében Amreinné Dr. Gál Klaudia főigazgató asszony köszöntötte a meghívott vendégeket, a járási hivatalok vezetőit, a Népegészségügyi Főosztály és járási népegészségügyi osztályok vezetőit, a megjelent munkatársakat.

A főigazgató asszony a beszédében kiemelte, hogy július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. "Köszönet illeti azon dolgozókat - mondta - akik nap-mint nap helytállnak a betegek ellátásában és a preventív területen végzett feladatok megvalósításában."

Elismerően szólt a Népegészségügyi Főosztály azon gyakorlatáról, hogy az ünnepi programon túl lehetőséget biztosít a kollégák tudományos tevékenységének a bemutatására is.

A megnyitót követően a megemlékezés ünnepi műsorral folytatódott. A hallgatóságot Frey Mátyás harmonikajátéka, Sándor Sebestyén Ákos trombitaszólója és Görcsös Ákos által előadott versek megindító élményekkel gazdagították.

A résztvevők megemlékeztek Dr. Kertai Pálról, a Debreceni Orvostudományi Egyetem professzoráról, aki 2016. május 25-én hunyt el. Professzor úr az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat megalapítójaként és első országos tisztifőorvosaként is elévülhetetlen érdemeket szerzett.

A program Lovasi Orsolya megyei vezető ápolónő megemlékezésével, Dr. Németh Lídia megyei tisztifőorvos szakmai munkát értékelő összefoglalójával folytatódott, majd elhangzottak azok az előadások, melyekkel munkatársaink országos szakmai tudományos konferenciákon már sikerrel szerepeltek.

A Kormánymegbízott és Megyei Tisztifőorvos Elismerő Oklevele kitüntetésben 2016-ban Farkasné Molnár Ilona a Népegészségügyi Főosztály igazgatási ügyintézője részesült, a népegészségügy területén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű szakmai munkájáért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói