Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. November 09. 08:29, szerda | Helyi
Forrás: TMKI

Regionális veszélyesáru-szállítási szakmai nap Szekszárdon

Regionális veszélyesáru-szállítási szakmai nap Szekszárdon

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete szakmai napot szervezett november 7-én.

Tolna, Baranya, Bács, Somogy és Fejér megye iparbiztonsági főfelügyelői, felügyelői, a katasztrófavédelmi mobil laborok állománya, valamint az igazgatóságok és kirendeltségek hatósági munkatársai vettek részt azon a szakmai napon, amelyet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete szervezett, és amelyet november 7-én, Szekszárdon tartottak meg.

A veszélyes szállítmányok ellenőrzésével foglalkozó szakterületen dolgozók számára megtartott képzésen dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató megnyitó beszédében elmondta, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek megelőzése érdekében a veszélyes árukkal, és más veszélyes anyagokkal végzett tevékenységeket fokozott figyelemmel kell kísérni, ez a legeredményesebben a rendszeres hatósági ellenőrzések révén valósítható meg. A gyakori és hatékony ellenőrzésekkel elérhető, hogy a veszélyesáru-szállításban résztvevők minél inkább betartsák a vonatkozó jogszabályokat.

Kozma Sándor tű. ezredes, a veszélyes szállítmányok főosztályának vezetője az ellenőrzések hatékonyabbá tételéről, a jogszabályok maradéktalan betartásáról, valamint a hatósági ellenőrzések és eljárások etikusságának fontosságáról beszélt. A főosztályvezető előadásában az ellenőrzések megelőzésben betöltött kiemelkedő szerepét is hangsúlyozta.

A képzés résztvevői a közelmúltban megtartott ADR- és RID-versenyek gyakorlati és elméleti feladatait, valamint a verseny tapasztalatait is feldolgozták. A verseny részleteiről és nehézségeiről a veszélyes szállítmányok főosztályának munkatársai, dr. Csetneki Ildikó tű. százados és Szitás Albert tű. alezredes tartott részletes szakmai előadást. A gyakorlati feladatok során előforduló tipikus hibákról és a helyes megoldásokról az ADR verseny kapcsán Farkas János tű. alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője, míg a RID-verseny kapcsán Szabó István tű. alezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője tartott előadást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni