Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Május 21. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: TMKI

Regionális képzés Szekszárdon

Regionális képzés Szekszárdon

Szekszárd volt a harmadik állomása május 17-én a Seveso III. irányelv alkalmazásával kapcsolatos oktatási sorozatnak.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Veszélyes Üzemek Főosztály szervezésében zajló programsorozatának célja a SEVESO III. Irányelv jogalkalmazási kérdéseinek, eljárásrendjének, követelményeinek ismertetése.

A továbbképzésen a Baranya, Fejér, Tolna és Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok igazgatóhelyettesei, iparbiztonsági főfelügyelői, a hatósági osztályok és a katasztrófavédelmi mobil laborok állománya, a katasztrófavédelmi kirendeltségekről pedig az iparbiztonsági felügyelők és a kirendeltségi hatósági osztályok állománya vett részt.

A képzésen résztvevő állományt dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte, majd Mesics Zoltán tű. alezredes a hatósági aktualitásokról, a 2016. évi üzemeltetői feladatokról, valamint a biztonsági dokumentációk tartalmi elemeinek változásáról szóló előadásával nyitotta meg a továbbképzést.

Az egész napos oktatás során a főigazgatóság munkatársai a fentieken túl a veszélyes anyagok azonosításáról, a biztonsági irányítási rendszerek felépítéséről, működtetésük hatósági tapasztalatairól, a veszélyes szállítmányok és a kritikus infrastruktúra szakterület aktualitásairól, a hatósági ellenőrzések tervezéséről, valamint a súlyos balesetek és üzemzavarok vizsgálatáról tartottak előadásokat.

Címkék: Szekszárd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben