Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. Május 29. 14:05, péntek | Belföld
Forrás: MTI/Fotók: MTI/Balogh Zoltán

Polgárőrhajót bocsátottak vízre a Dunán

Polgárőrhajót bocsátottak vízre a Dunán

Polgárőrhajót bocsátottak vízre a Dunán csütörtökön - közölte a rendőrség a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint az új hajót ünnepélyes keretek között bocsátották vízre a Duna fővárosi szakaszán Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány és Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) elnökének jelenlétében.

Kiemelték: a BRFK stratégiai partnere a BPSZ; a két szerv minden évben több tízezer óra közös szolgálatot teljesít együtt.

A polgárőrök mostantól nemcsak gyalogosan, motorral és gépkocsival látnak el közös szolgálatot a budapesti rendőrökkel, hanem a Duna fővárosi szakaszán hajóval is.

A budapesti rendőrök és polgárőrök feladata a vízi közlekedési szabályok betartatása, valamint emberéletek mentése lesz - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.