Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. November 28. 08:23, hétfő | Helyi
Forrás: TMKI

Pályaválasztás 2016

Pályaválasztás 2016

A Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya 18. alkalommal rendezte meg a Jövőd záloga Pályaválasztási Kiállítások nevű rendezvénysorozatát november 23-26-án a Babits Mihály Kulturális Központban.

A program ismét lehetőséget teremtett az általános és középiskolás tanulók és szüleik számára, hogy megismerkedjenek a megye iskoláival, a képzésekkel, szakma- és pályaválasztással, és tájékozódjanak az aktuális továbbtanulási lehetőségekről. A megye szinte valamennyi járási székhelyén megrendezésre került valamilyen, a pályaválasztáshoz kötődő program október és november folyamán. Ebben az évben újdonságként a művelődési központ előtt található rendezvénysátorban a „Szakmák utcája” program keretében, a látogatók megismerkedhetnek érdekes szakmákkal és egyes tevékenységek kipróbálására is lehetőség nyílik.

Második alkalommal jelentek meg olyan – nem oktatási – intézmények a rendezvényen, amelyek tevékenységüket, hasznos gyakorlati ismereteket, szolgáltatásaikat bemutatva segítik a fiatalokat és akár később munkahelyet is jelenthetnek számukra. Ezt a lehetőséget kihasználva a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is részt vett a kiállításon, így az igazgatóság tevékenységével is megismerkedhettek a rendezvényre kilátogatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: