Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. Szeptember 14. 06:17, szerda | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: paksihirnok.hu

Paksot elmosta az eső

Paksot elmosta az eső

A felhőszakadás rengeteg munkát adott a város hivatásos tűzoltóinak, a soltiak és a szekszárdiak segítségére is szükség volt.

Tucatnyi riasztás érkezett a katasztrófavédelem főügyeletére a paksi felhőszakadás miatt kedd délután, a lehullott nagy mennyiségű csapadékvíz alagsorokba, pincékbe folyt be, házakat, autókat veszélyeztetett. Olyan sok riasztást kaptak a paksi hivatásos tűzoltók, hogy a szekszárdiak és soltiak segítségére is szükség volt.

A Kisfaludy, Ősz, Tolnai, Virág, Báthori, Pollack, Domb, Vörösmarty és Dózsa György utcákból érkező bejelentések nagy részében pincékbe, házak alagsorába, szuterénjába folyt be az esővíz, és mintegy 30-40 centiméteres magasságban állt. Volt, ahol az utca forgalmát veszélyeztette, de volt olyan eset is, ahol kidőlt az elázott fal. Ezekről a helyekről a tűzoltók szivattyúzással távolították el a vizet, de volt olyan pince, ahonnan az ingóságokat is ki kellett menteni. Ahogy végeztek az egyik helyszínen a kárelhárítással, vonultak tovább a következő esethez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén