Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Május 25. 12:46, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Orbán: a klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük

Orbán: a klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük

A klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos találkozója előtti videójában.

A kormányfő a "Brüsszel. Csatára fel! Megvédjük a magyar családokat" címmel a Facebook-oldalán közzétett videójában elmondta: Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel megérkeztek Brüsszelbe. Ott még maszkban lehet csak közlekedni a közterületeken is - tette hozzá.

Orbán Viktor azt mondta: amikor a járványról fognak beszélni, "Magyarország leginkább a gratulációkat szokta fogadni", hiszen az átoltottságot tekintve egész Európában az első, második helyen vagyunk az uniós országok között. Lesz szó a migrációról is, de "ami még fontosabb", a környezetvédelem és a klímavédelem kérdése - emelte ki.

A miniszterelnök azt hangsúlyozta: Magyarország azon csoporthoz tartozik, mely szerint a klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük. Van olyan csoport, amelyik inkább az emberekkel, meg a családokkal fizettetné meg - hívta fel a figyelmet, megjegyezve: ez egy átlagos magyar család esetében havonként akár 20 ezer forint is lehet.

"Mi ezt nem tudjuk elfogadni, azt a megoldást támogatjuk, amely a klímát rombolókra terheli a védekezés költségeit" - szögezte le.

"A csata elején vagyunk" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: reméli, hogy Magyarországnak végül sikerül érvényesítenie az érdekeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során