Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Október 11. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: orientpress

Nemzetközivé lesz a rezsiháború

Nemzetközivé lesz a rezsiháború

A rezsicsökkentés gazdasági hátteréről érdeklődik levélben az Európai Bizottság. Az uniós politikusok azt nehezményezik, hogy a céges fogyasztóknak többet kell fizetniük Magyarországon az energiahordozókért, mint a lakosságnak. Ha valami olyasmit lépünk, ami nem megszokott, vagy nem a háztartások kárára érünk el bevételnövekedést, akkor azonnal megszólal a csengő Brüsszelben - nyilatkozta csütörtökön Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője.

Mint a hirado.hu cikkében olvasható, Brüsszel ellenzi az árszabályozást, mert a szabadpiaci verseny híve. A magyar kormány keddig dolgozza ki válaszát, ha azonban az uniós testület ezt nem fogadja el, akkor kötelezettségszegési eljárást is indíthat.

'A Fidesz politikai indíttatású szándékokat lát a háttérben'- mondta az M1 Ma reggel című műsorában Hoppál Péter. A párt szóvivője kifejtette: 2010-ben egy olyan politikát kezdtek el, amely nem a magyar családokról akar újabb és újabb bőrt lehúzni, hanem azokat a szektorokat is igyekszik bevonni a közteherviselésbe, amelyek eddig nem vettek részt abban. 'A bankadó és a multinacionális vállalatok esetében bevezetett különadók miatt azonban egyből felhorkant az Európai Unió, és támadást indított Magyarország ellen'- hangsúlyozta.

'Ha valami olyasmit lépünk, ami nem megszokott, vagy nem a háztartások kárára érünk el bevételnövekedést, akkor azonnal megszólal a csengő Brüsszelben'- magyarázta a szóvivő, megjegyezve: a kormány azonban jó irányba halad, 'kicsit emeli a nyugdíjakat és fizetéseket, emellett kicsit csökkenti a rezsit, így több marad az emberek zsebében'.

Hoppál Péter a miniszterelnök londoni beszédére is reagált. Orbán Viktor szerdán úgy fogalmazott: a cél, hogy az Egyesült Államok energiaáraihoz közelítsék a magyar díjakat. 'Az amerikai kontinensen másként működik a beszerzés, mint Közép-Európában, hiszen ide távolról, vezetékeken érkeznek a kőolaj és földgéz termékek, emiatt drágábbak is'- mutatott rá a szóvivő. 'Nem bánjuk, ha például Németországban drága a gáz, azt szeretnénk, hogy a szerényebb fizetési képességekkel rendelkező Magyarországon legyen olcsóbb a rezsi, ezért harcolunk'- mondta a Ma reggelben Hoppál Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni