Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR
Forrás: (x) - Fotó: tourdehongrie.hu

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

Idén 40. alkalommal startolt el a Tour de Hongrie (TdH), Magyarország egyes számú biciklis versenye. A TdH történelmi fordulóponthoz érkezett, a mezőny idén szintet lépett: számos, a top világversenyeken tekerő nemzetközi sztáristálló vesz részt a jubiláló eseményen és a magyar nagymenővel, Valter Attilával felálló CCC is összeméri az erejét a Tour de France-ra készülő Cofidis csapattal. A TdH itthon több mint verseny: számos családi programmal, és a biztonságos kerékpáros közlekedést népszerűsítő programmal találkozhatnak a kilátogatók.

Szurkolás: programozás a főtereken, hajrázás az utak mellől
A verseny legizgalmasabb programját jellemzően a célegyenes két oldalában kell keresni, ahová a szakasz befutója érkezik. A nagyságrendileg kézilabdapálya méretű szurkolói zónák a célvárosokban lesznek, amelyek: Siófok, Esztergom, Miskolc, Hajdúszoboszló és Székesfehérvár. Akik pedig drukkolni jönnének, azok a részhajráknál találják meg a 2-3 szurkolói pontot szakaszonként. Itt az út mellől lehet figyelni a mezőnyt, amelyben idén a legkiválóbb magyar versenyzőknek is szoríthatunk, akik nagy csatát vívnak majd a Cofidis által szponzorált, legjobb magyarnak járó fehér mezért. A programokról és az állomásokról bővebb információ a www.tourdehongrie.hu oldalon érhető el.

Kerékpározás biztonsággal: játszva tanul az egész család
A hazai TdH szervezői és a Magyar Kerékpáros Szövetség közös akció keretében hívják fel a figyelmet a KRESZ fontosságára. Felmérések szerint* az ország negyede kerékpározik, ezért a KRESZ ismerete minden korábbi időszaknál fontosabb: a felnőtt lakosság körülbelül 38 százaléka – közel 2,5 millió ember - hetente többszöri alkalommal is biciklire ül. A program célja a figyelemfelhívás mellett a gyerekek körében a biztonságos kerékpározás elsajátítása ügyességi akadálypályákon, amely játékos formában a fontosabb szabályokat is megtanítja a fiataloknak. A kerékpárverseny főbb állomásain a Cofidis logóval ellátott KRESZ Park várja a családokat, ahol lesz bringapárbaj, kismotoros verseny, 10-15 kerékpárral üzemelő ügyességi akadálypálya, KRESZ-teszt és rajzkiállítás is.

Cofidis Karaván: 10 000 ajándék repül majd a levegőbe
A nemzetközi szinten nagyon látványosan működő versenyelem végre elért hazánkba is. A Cofidis autója nagy utat tett meg, hogy felvezesse a mezőnyt: a Tour de France-on is rendszeresen ”fellépő” autó a francia Cofidis székházból, Lille-ből, 1400 kilométer távolságból érkezik Belgiumon, Németországon és Ausztrián át egészen Magyarországig. A mezőnyt felvezető rendőrautó előtt haladó Cofidis Karavánt érdemes lesz követni, mert a zene és a jó hangulat mellett az autón utazók 10 000 multifunkcionális kendőt osztanak ki a szurkoló közönségnek. A karaván ajándéka többféleképpen hordható, különféle sportoknál használható, legyen az futás, bringázás vagy túrázás és bevethető hideg-meleg időben egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát