Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. November 23. 08:13, szerda | Sport

Nagy Benjámin: Fény az alagút végén!

Nagy Benjámin: Fény az alagút végén!

Tartalmas 2016-os évet tudhat maga mögött Nagy Benjámin gokart és autóversenyző. Gokart CEE, CEZ, International Open Cup, OB, Morva kupán mint gokart és az FRT.HU kupán mint autóversenyző vett részt.

A 2016-os évben kaotikus szezont tudunk magunk mögött. Év közben kétszer is csapatot váltottunk a számunkra nem megfelelő eredmények végett. Jelenleg a ProKart Team Hungary színeiben versenyzem, Az idén négy versenyt mentem náluk, javuló eredményeket értem el ezért a 2017-es évadban is náluk tervezek versenyezni.

A 2016-os év Olaszországban Adrián kezdődött. Életemben először indultam ezen a versenypályán. Időmérőn második helyezést, összetettben tizenkettedik értem el. Sajnos nem tudtam jó eredményt elérni mert versenybalesetbe keveredtem az egyik sporttársammal.
Következett Dunaszerdahely, Pannóniaring, Kecskemét, Cheb, Bruck, Bruck, Adria versenyhelyszínek.

A jó beállításoknak köszönhetően az év végi pár futamon már jobb eredménnyel végeztem. Az Adriai International Cup-on 17-ik lettem törött bordával.
Az utolsó Adriai futamon megmutatkozott a csapatom hozzáértése, az igazi oktatás, tanítás.
A videó felvételek, a telemetria elemzéseknek következtében a csapatom a legjobb eredményt hozta ki belőlem.

2016 november 12.-én az FRT.HU kupán indultam egy Honda Civic versenyautóval. Számomra teljesen új pályán és autóval vágtam neki a két szabadedzésnek és a négy mért körnek. Egész nap esett az eső és hideg volt a verseny folyamán. A nap végére az előkelő harmadik helyen végeztem Radó István navigálása alatt a kategóriámban. Számomra nagyon nagy élmény volt megismerni az autósport ezen ágát. Nagyon szépen köszönöm Radó Istvánnak ezt a lehetőséget.

2017-es tervem, hogy junior kategóriában egy suzuki swift 1.3-as autóval rallycross versenyeken vegyek részt, emellett természetesen a gokart CEE bajnokságban, és az International Open Cup-ban is szeretném megmérettetni magamat.

Köszönöm a 2016-os támogatást a Fémalk Zrt.-nek, a Dunavarsányi Árpád Fejedelem Általános Iskolának és a szüleimnek!

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.