Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Február 04. 10:13, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Mínusz 26 fokot mértek Csíkszeredában és Gergyóalfaluban

Mínusz 26 fokot mértek Csíkszeredában és Gergyóalfaluban

Mínusz 26 fokot mértek kedden hajnalban a székelyföldi Csíkszeredában és Gyergyóalfaluban - közölte a Mediafax hírügynökség.

A Marosvásárhelyi Regionális Meteorológiai Központ illetékese, Pethő Ildikó közölte, ez volt az ezen a télen mért legalacsonyabb hőmérséklet Romániában. A meteorológus szerint további két rendkívül hideg éjszaka várható a csíki és gyergyói medencében.
A csíkszeredai meteorológiai állomás illetékese, Ladó Gabriella a hírügynökségnek elmondta, a városban éjfél után másfél órával ereszkedett mínusz 26 fokig a hőmérő higanyszála, és csak reggel kezdett emelkedni. Gyergyóalfaluban hajnali 6 órakor jegyezték fel az éjszaka legalacsonyabb hőmérsékletét.
A meteorológus érdekességként közölte, hogy a szélsőséges hideg nem szállta meg az egész vidéket. A Csíkszeredától mindössze 50 kilométerre, a Hargita hegység másik oldalán fekvő Székelyudvarhelyen 22 fokkal volt magasabb a hajnali hőmérséklet. Ott kedden hajnalban csak mínusz négy fokig csökkent a hőmérséklet, előző délután pedig még plusz 11 fokot mértek.
A legalacsonyabb februári Hargita megyei hőmérséklet mínusz 35,2 fok volt. Ezt 1987-ben Csíkszeredában mérték. A Hargita megyei Csíki és Gyergyói medence, illetve a Kovászna megyei Bodzaforduló környéke számít Románia leghidegebb vidékének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik