Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 27. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mindennapi avokádóval megőrizheti egészségét!

Mindennapi avokádóval megőrizheti egészségét!

Az avokádó rendszeres fogyasztása minőségileg javítja az étkezést és a kulcsfontosságú egészségügyi markereket - állítja egy új elemzés, amelyről a Fox News számol be. A kutatók összefüggést találtak az avokádó fogyasztása, a jó koleszterinszint emelkedése, az alacsonyabb testsúly és BMI érték között.

Az avokádó fogyasztása emellett csökkenti az anyagcsere szindróma kialakulásának kockázatát, ami egyben együtt jár a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésével is. A metabolikus szindróma tünetei közé tartozik a magas vérnyomás, a nagyobb testsúly és a magasabb vércukorszint.

Jelen tanulmányuk keretében a szakemberek közel 18 ezer felnőtt egészségügyi adatait vették szemügyre. Közülük 347-en fogyasztottak rendszeresen avokádót. Megállapították, hogy általában azok, akik avokádót fogyasztanak, többet esznek gyümölcsöt is, és kevesebbet fogyasztanak a cukros és magas szénhidráttartalmú ételekből.

Az avokádót fogyasztóknak alacsonyabb volt a vérnyomásuk, magasabb a jó koleszterinszintjük, emellett BMI, vagyis testtömeg-indexük is alacsonyabb volt, mint az avokádót nem fogyasztó csoport tagjainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk