Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Március 02. 15:37, szerda | Belföld
Forrás: mti

Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma az elmúlt héten: február 22. és 28. között az előző hetinél 7 százalékkal kevesebb, 44 030 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

- közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentésében. A 8. héten nyolc megyében csökkent, a fővárosban és három megyében (Békés, Hajdú-Bihar, Somogy) nem változott, nyolc megyében emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. Egy hét alatt a számuk Csongrád megyében 40 százalékkal, Baranya, Tolna és Vas megyében 20 százalékkal nőtt, míg Heves megyében a felére csökkent.

Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában az elmúlt hetekhez képest nem történt lényeges változás, továbbra is az óvodás és az általános iskolás korú gyermekeket érinti leginkább a megbetegedés.

Az epidemiológiai központ honlapján közzétett jelentés szerint az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki.

Az influenzajárvány miatt továbbra is tizenhárom megye és a főváros több egészségügyi intézményében van részleges vagy teljes látogatási tilalom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk