Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2019. Január 21. 11:32, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Marihuánát termesztett egy kertészeti szakboltot üzemeltető férfi

Marihuánát termesztett egy kertészeti szakboltot üzemeltető férfi

Egy hétvégi házban alakított ki indiaikender-ültetvényt egy férfi, akinek a cége beltéri kertészeti felszerelést forgalmazott - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a 37 éves férfi a főváros III. kerületében, a Vadászles utcában egy ház pincehelyiségét indiai kender nagyüzemi termesztésére alkalmas, professzionálisan felszerelt ültetvénnyé alakította át. A férfi a ház egy másik helyiségében maga végezte a szárítást és a csomagolást is.

A férfi úgy bukott le, hogy a hátizsákjába, valamint a cipőjébe rejtve marihuánát vitt ki a házból, amikor az ott egyéb okból megjelenő rendőrök intézkedtek vele szemben.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A vád szerinti bűncselekményt a törvény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A vádlott bűnügyi felügyelet alatt áll - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.