Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 15. 18:03, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Máriapócson rögtön támad a "Korda-horda"

Máriapócson rögtön támad a

A hétvégén végre-valahára kezdetét veszi a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság, melyben a létező legnagyobb létszámú csapattal indul több kategóriában a Korda Racing.

Lesznek régi harcosok és új arcok, azonban a cél így sem változik: cél a lehető legjobb szereplés már az idénynyitón.

Heten vannak, mint a magyar törzsek vezérei. Noha a történelmi hasonlat elsőre talán soknak tűnhet, a Korda Racing hét versenyzője maradandót szeretne alkotni az idei Magyar Rallycross Országos Bajnokságban. A hétvégi, Máriapócson rendezendő idénynyitón a Supercarban induló Benyó Máté vezetésével a lehető legjobban szeretne a csapat szerepelni. Kell is a jó szezonkezdet, ugyanis többen egyenesen a bajnoki címet veszik célba.

Például a már említett Benyó Máté, aki a második szezonját kezdi meg a Korda Racing csapatánál. Az ELTE-n tanuló fiatalember nagyon komoly, majd 5 hónapos felkészülésen van túl, és saját bevallása szerint már elvonási tünetei voltak, annyira hiányzott már neki a versenyzés.

„Először is azzal kezdeném, hogy büszkeség és hála tölt el, hogy a tavalyi nagyszerű közös szezonunk után idén is bizalmat szavazott nekem a Korda Racing és a Ritmus ASE. Fiatal korom ellenére már egész hosszú pályafutást tudhatok magam mögött, de egészen a tavalyi évig nem mozogtam annyira profi környezetben, mint amit a csapat nyújt számomra és ez magabiztosságot adott nekem a teljesítményemben is. Azzal a Ford Focusszal szállunk idén harcba, amivel tavaly nagy sikereket értünk el és sikerült jól kiismernünk. Nagyon erős mezőny jött össze az szezonnyitó futamra, gyakorlatilag ott lesz Közép-Európa krémje. Egyet viszont bizton állíthatok, nem megyünk feltett kézzel a csatába. Én személy szerint nagyon motivált vagyok, kiegyensúlyozott és erős teljesítményt várok el magamtól az idei évben, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég” – fogalmazott Máté.

A Super1600-as kategóriában Kovács Sámuel képviseli majd a csapatot, akinek ez lesz az első szezonja a Korda Racing színeiben. Mivel a kategória is új lesz a számára, így ezt a szezont a tanulásra szánja, ám nem mond le arról, hogy ahányszor csak tud, a dobogóra is felállhasson.

„Ez lesz az első évem a Korda Racing csapatával és a Super1600-os kategóriában, éppen ezért nem tagadom, hogy izgatottan várom az első versenyt. Tökéletesnek érzem a mentális és fizikális felkészülésemet, rengeteget szimulátoroztam, ráadásul a teszteken sikerült jól beállítani az autót. Az idei év a tanulásról fog szólni, ám kategóriaváltás ellenére az a célom, hogy minél többször felállhassak a dobogóra a versenyek végén” – állította Sámuel.



A Mazda MX-5 Kupában induló Várkonyi Bence szintén bizakodó 2022-vel kapcsolatban, holott számára is jelentős mérföldkő az új kategóriája.

„Szinte mindent meg kell még szoknom, de az autó briliáns, nagyon kezes. A felkészülés alatt már versenyezhettem, és az M-ring Kupán futamot is nyertem, míg összetettben a hatodik lettem. Igaz, nem volt ott a teljes MX-5-ös mezőny, de ennek ellenére nagyon örültem az eredménynek. Idei célom nem is lehet más, mint a tapasztalatszerzés, ám nem titkolom, már ebben az évben szeretnék minél előrébb végezni, amibe talán egy dobogó is belefér” – jelentette ki Bence.

A Hankook Racer Cup mezőnyében három „kordás” is ott fog száguldani, ráadásul mindhármójuknak a vérében van az autóversenyzés. Ugyanis a név ugye kötelez… Bagaméri Bálint már tavaly megismerkedett a kategóriával, ennek megfelelően 2022-ben szeretne minél több futamon egészen a döntőig menetelni.

„A tavalyi év után teljesen új célokkal szeretnék nekivágni az idei szezonnak. Sokat készültem a tél folyamán és mind fizikailag, mind mentálisan sokat fejlődtem. Bízom benne, hogy a tempóm alapján folyamatosan a top 10-ben tudok lenni, és nem titkolt célom, hogy minél több versenyen a döntőbe is bekerüljek” – mondta Bálint.

Korda Zsófia szintén tavaly esett át a tűzkeresztségen – Zalaegerszegen például szó szerint –, és az idei idényben nemcsak a döntőkbe jutást tűzte ki céljául, de a női bajnoki címre is bejelentkezett.

„Ez már a második éve lesz ebben a kategóriában, és bizony idén szeretnék szintet lépni. A novemberi szezonzáró verseny óta edzem és készülök a 2022-es bajnokságra, és úgy érzem a felkészülésem minden szempontból remekül sikerült. Bizakodva várom az idénynyitót, és az a célom, hogy ebben a szezonban minél többször döntős legyek, valamint szeretném megszerezni a női bajnoki címet” – közölte igencsak elszántan Zsófi.

Aki nem lesz egyedül a pályákon sem, hiszen a 15 éves húga, Korda Réka is ott lesz a mezőnyben. Mivel újonc, így Réka a helytállásra és a tapasztalatok gyűjtésére helyezi a fő hangsúlyt. Nem véletlenül, hiszen az autóvezetés csínyját-bínját mentorától, Benyó Mátétól tanulta el egy január óta tartó gyorstalpalón.

„Az autósportot apukámtól ismertem meg, aki sok éven át volt nagyon sikeres versenyző. Egészen kiskoromtól kezdve ott voltam a versenyein, így nem volt meglepő, hogy én is beleszerettem az autóversenyzésbe. Ez lesz az első szezonom, így az idei célom mindenképpen a fejlődés és tapasztalatszerzés lesz. Kíváncsian várom a bajnoki küzdelmet, hogy tapasztalt rallycross versenyzőkkel illetve a nővéremmel csatázhassak” – mesélte Réka.

Sajnos egy hiányzója lesz a csapatnak, ugyanis az STC-1600 kategóriában induló Blaha Máté nem tud rajthoz állni Máriapócson, ugyanis nincs kész az autója.

„Az idei évben csatlakoztam a csapathoz, és már az első közös szezonban szeretném bizonyítani, hogy itt a helyem. Az autóm alkatrész hiányában nem készült el, így nem tudok indulni Máriapócson. Bízom abban, hogy sikerül a problémát gyorsan megoldani, így a következő versenyen már én is ott lehetek. Egy év kihagyást követően először a formám szeretném visszanyerni, míg az év végére akár egy dobogós helyet is megcsípnék” – fogalmazott Máté.

A Korda Racing csapattulajdonosa úgy véli, ebben a szakágban a legszebb eredményekre számíthatnak, ugyanakkor abban reménykedik, hogy a fiatal versenyzői is megállják a helyüket.

„A legfontosabb, hogy a csapat készen áll, mindenki a lehető legjobb formában várja a szezonnyitót. Az autókat egy kivétellel maximálisan felkészítettük, most már a pilótákon a sor. Mátéban benne van a kiugró eredmény, kevés céltudatosabb versenyzővel találkoztam még, tőle kimondva dobogós helyet várok. Sámuel és Bence is képes lehet már Máriapócson kellemes meglepetést okozni, míg Bálinttól a legjobb tízbe kerülést várom el a hétvégén. A lányok érjenek célba, édesapaként és csapatvezetőként is ez a vágyam” – jelentette ki Korda Erik.

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt., Keviép Kft., Delta Hungária Építő Kft., Cofidis Magyarország, Harmata-94 Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt, Szerszámbróker Kft., Corax-Bioner Zrt.

Címkék: autósport, Máriapócs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.