Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2018. Február 20. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Márciusig várják a jelentkezéseket a HangHordozók idei kiírására

Márciusig várják a jelentkezéseket a HangHordozók idei kiírására

A Magyar Írószövetség és a Magyar Napló Kiadó nyolcadik alkalommal hirdeti meg a HangHordozók című pályázatot, amelyre Az év versei 2017 kötetben szereplő bármely vers megzenésítésével lehet jelentkezni március 18-ig.

A magyar költészet napja alkalmából megrendezett Versmaraton kísérőrendezvényeként, a kortárs magyar költészet népszerűsítése érdekében meghirdetett kiírásra egy pályázó maximum három művel nevezhet - közölték a szervezők az MTI-vel.

A jelentkezők anyagait hétfőtől egészen március közepéig várják. A legjobb pályázatot benyújtókat a zsűri személyesen is meghallgatja az április 6-i döntőben.

A zsűriben Harcsa Veronika, Csík János, Dinnyés József, Farkas Tibor zenészek és Stifner Gábor rádiós szerkesztő értékeli a pályázókat.

Az első helyezett 300, a második 150, a harmadik 100 ezer forintos díjazásban részesül.

További részletek a magyarnaplo.hu oldalán, vagy a Versmaraton Facebook-oldalán olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).