Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Május 19. 07:33, péntek | Belföld
Forrás: mti

Majdnem minden másnap fenyegetik bombával a bíróságokat

Majdnem minden másnap fenyegetik bombával a bíróságokat

Az utóbbi időben csökkent a bíróságokat érintő rendkívüli események száma, ezen belül a bombafenyegetések aránya is - mondta Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Közlése szerint míg 1999 és 2011 között 300 bombafenyegetés érte a bíróságokat, 2011 és 2017 között ez a szám 150-160 körül volt. Míg az első időszakban az összes rendkívül esemény 40 százalékát tették ki a bombafenyegetések, az utóbbi időben ez az arány 20 százalékra csökkent. Mérséklődött a rendkívüli események száma is.

A csökkenés hátterében Balla Lajos szerint az áll, hogy javult a felderítés sikeressége, és hogy ezek a cselekmények szigorú büntetést, a legtöbbször végrehajtandó szabadságvesztést vonnak maguk után. Továbbá jelentősen javultak az eszközök is, amelyek védik a bíróságok, a bíróságon dolgozók, valamint a civilek biztonságát - emelte ki.

Hangsúlyozta: az utóbbi fejlesztésnek köszönhető, hogy az országszerte 150 bírósági épületet illetően - amelyekben évente hatmillió ember fordul meg - a biztonságot érintő események száma mindössze egy-két száz. A megfelelő beléptető eszközök megléte komoly segítséget jelent, hiszen a bíróságok egyik fontos feladata a nyilvánosság biztosítása - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során