Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Május 20. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: TMKI

Közbiztonsági referenseknek tartottak regionális képzést

Közbiztonsági referenseknek tartottak regionális képzést

A közbiztonsági referensek számára szervezett regionális szakosított továbbképzést a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán a Babits Mihály Művelődési Központ Csatár termében.

A képzés résztvevőit dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes igazgatóhelyettes köszöntötte. Közbiztonsági referenst azokon a településeken kell foglalkoztatni, melyek 1-es vagy 2-es katasztrófavédelmi osztályba lettek besorolva. A referensek fő feladata a helyi szintű katasztrófavédelmi feladatok szakszerű ellátásának elősegítése. A felkészülési időszakban tervezési és szervezési, a védekezés időszakában döntés-előkészítési és koordinációs, a helyreállítás időszakában pedig kárfelmérési és ellenőrzési feladatokat látnak el. Az ehhez szükséges ismereteket a közbiztonsági referensek különböző tanfolyamokon sajátították el, de az újabb ismeretek megszerzéséhez a gyakoroltatás és a maihoz hasonló továbbképzések elengedhetetlenek.

A délelőtti elméleti felkészítésen a vízügyi szakterület aktuális kérdéseit, az árvízi kockázati térképezés eredményeit ismerhették meg a továbbképzés résztvevői, majd az operatív tevékenység helyi tapasztalatairól hallhattak előadást. Megismerhették a megye katasztrófavédelmi kockázatait, valamint az elmúlt időszak eseménykezelési tapasztalatait, valamint a polgári védelmi feladatok aktuális kérdéseit beszélték át.

A Tolna, Baranya és Bács megyéből érkező közbiztonsági referensek az elméleti képzés mellett gyakorlati programon is részt vettek, ahol a katasztrófavédelmi mobil labor működését ismerhették meg, valamint egy drónos felderítésnek is tanúi lehettek. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkáját tavaly óta egy drón is segíti, mely elsősorban felderítéseknél jelent segítséget, legyen az kockázati helyszín beazonosítása, veszélyesanyag-ömlés, árvíz, baleseti dugó, vagy akár eltűnt személy keresése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben