Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Szeptember 03. 10:05, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Kóbor kutyák martak halálra egy gyereket Bukarestben

Kóbor kutyák martak halálra egy gyereket Bukarestben

Kóbor kutyák martak halálra egy négyéves gyereket hétfőn Bukarestben, hat éves testvérét pedig megsebesítették.

A tragédia egy park mellett fekvő, elhagyott telken történt: a rendőrség szóvivője szerint a négyéves gyereket a felismerhetetlenségig széttépték a kutyák, idősebb testvérét pedig a lábán harapták meg, de neki sikerült elszaladnia. A hatóságokat nagyanyjuk riasztotta, azzal, hogy nem találja a gondjaira bízott kisebbik unokáját.
A román főváros második kerületének közleménye szerint az eset nem közterületen történt. Bukarestben az áruházak parkolóit, parkokat és elhagyott telkeket falkákba verődött kóbor ebek lepik el. Ivartalanításukra a román lapok szerint hatalmas összegeket költ a városháza, számuk mégis több tízezerre tehető. Tavaly 16 ezer embert haraptak meg kutyák Bukarestben - közölte májusban a Hotnews.ro hírportál.
Tavasszal a bukaresti főpolgármesteri hivatal egy határozattervezetben 5000 lejig (csaknem 350 ezer forintig) terjedő bírságot helyezett kilátásba azoknak, akik a kóbor kutyák rendszeres etetésével hozzájárulnak azok falkákba verődéséhez és ezáltal növelik az emberek elleni támadások kockázatát.
Az állatvédők azonban elutasították a tervezetet: szerintük éppen a kóbor kutyák kiéheztetése ösztönözné a falkák kialakulását és agresszivitásuk növekedését. Szerintük a városházának a kóbor kutyák ivartalanítására, illetve az állatok elhagyásának büntetésére kellene összpontosítania.
"Eddig senkit sem állítottak bíróság elé, amiért kutyáját elkergette, pedig ez már öt éve bűncselekménynek számít Romániában" - hívta fel a figyelmet egyik közleményében a Vier Pfoten állatvédő egyesület. A szervezet rámutat: Bukarestben 45 ezer kóbor kutya csatangol az utcákon, közülük 25 ezer még nincs ivartalanítva.

Címkék: Románia-baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.