Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2014. Augusztus 10. 09:33, vasárnap | Kék hírek
Forrás: MTI

Kábítószer volt egy postai küldeményben Borsodban

Kábítószer volt egy postai küldeményben Borsodban

Kábítószergyanús küldeményeket talált a postacsomagok között Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ezúttal levélborítékban adtak fel tablettákat és növényi aprítékokat ismeretlenek – közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense vasárnap az MTI-vel.

Varga Zoltán emlékeztetett arra, hogy áprilisban három, szintetikus anyagokat tartalmazó csomagot foglalt le a NAV Észak-Magyarországon. A szakértők akkor mindháromról megállapították, hogy kábítószer.
A most visszatartott csomagok egyikének szakértői vizsgálata már elkészült. Erről is bebizonyosodott, hogy szintetikus kannabinoid, vagyis kábítószernek minősülő anyag – ismertette a részleteket.
Elmondása szerint a Magyar Posta miskolci telephelyén végeztek csomagellenőrzést a NAV pénzügyőrei, amikor két könnyű súlyú, ám ehhez képest magas értékmegjelöléssel ellátott levélborítéknál jelzett Iti, a NAV cigarettakereső kutyája. A borítékokat röntgenkészülékkel is átvizsgálták. Látni lehetett, hogy az egyik valamiféle "vágatot", a másik pedig tablettákat tartalmaz. Mivel a csomagokat csak a feladó jelenlétében jogosultak felbontani a pénzügyőrök, ezért megpróbálták értesíteni a borítékon feltüntetett személyt – közölte Varga Zoltán.
Miután a feladó és a címzett is fiktívnek bizonyult, hatósági tanúk jelenlétében nyitották ki a csomagokat. Az egyikben egy átlátszó műanyag tasakban 15 gramm apróra vágott, halványzöld növényi származék volt, a másikban pedig dollárjeles tabletták. Mindkettőt elküldték a NAV szakértői intézetébe további vizsgálatra. Az egyikről kiderült, hogy az ismeretlen vágott növényszármazék egy új pszichotróp anyag, amely először 4 hónappal ezelőtt bukkant fel Lettországban. A tabletták beazonosítása még folyik.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést a rendőrségen – közölte a sajtóreferens.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:33, hétfő | Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért