Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Október 09. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Jövő év közepéig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot

Jövő év közepéig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot

A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot - jelentette be a kormány Facebook-oldalán közzétett pénteki videóüzenetében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Jelezte, hogy ezt a lépést a nemzeti konzultációban a résztvevők 91 százaléka is támogatta.

A kormányszóvivő utalt arra, hogy a gyermeket nevelők, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak mellett azok élhetnek e lehetőséggel, akiknek a járvány alatt csökkent a jövedelme. Hozzátette: azok a vállalkozások is kérhetik a hosszabbítást, amelyeknek árbevétele legalább negyedével alul múlta az előző évit.

Szentkirályi Alexandra arra emlékeztetett: a moratórium fenntartása nem automatikus, ezért az érintetteknek nyilatkozniuk kell bankjuk felé. Akik képesek erre, mindenképpen érdemes folytatniuk a részletek fizetését - hangsúlyozta.

Biztatónak nevezte, hogy a gazdaság sikeres újraindításának eredményeként többen dolgoznak, mint a járvány kezdetén, folytatódik a bérek emelkedése, a gyermekes családok pedig több százezer forintot kapnak vissza jövő év elején.

Mindezek segítik, hogy a magyar lakosság megerősödjön, és a hiteleket is rendezni tudja - értékelt Szentkirályi Alexandra.

Emlékeztetett arra: a 2008-as válság idején több százezer család nem tudta fizetni hitelét. Az akkori kormány azonban mindennemű támogatás nélkül hagyta ezeket az embereket, míg a jelenlegi kormány hiteltörlesztési segíti a koronavírus-járvány miatt bajba kerülteket - hívta fel a figyelmet.

2010 óta lezártuk a devizahitel-korszakot, és jóval nagyobb biztonságban vannak a hitelesek - idézte fel a kormányszóvivő a videóüzenetben.

Címkék: hitel, hitelmoratórium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során