Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 26. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Itt az első Ubuntu táblagép

Itt az első Ubuntu táblagép

A Canonical leleplezte az első Linux-alapú Ubuntu tabletet, amelyet Barcelonában is bemutat a mobilexpón a gyártó. Egyelőre partnereket keresnek az OS-hez.

Igazi multitask élményt kínál a Linux-alapú Ubuntu rendszer, amely forradalmasíthatja a táblagépek piacát. A táblagépen egyszerre folytathatunk videobeszélgetést Skype-on, eközben a megbeszélés alapján módosíthatjuk a dokumentumokat, de ugyanúgy posztolhatunk üzenetet Facebookon, miközben épp egy mozifilmet nézünk. Az Ubuntu tablet kiváló híd lehet a PC és az okostelefonunk között is.

A Linux-rendszer megnövelt biztonságot ad a felhasználónak, ugyanis különválasztja a felhasználót a vendégtől. A multifelhasználós védelemmel ellátott rendszer ideális lehet munkahelyre vagy családban is.

tablet-media-player-large

Az Ubuntu táblagépen nincsenek gombok, minden fontosabb funkció, mint az applikációk közti váltás vagy a beállítások, kétoldalt vannak elrejtve, de a Home gombra például nincs is szükség, ugyanis egy suhintásra elérünk bármit. A bal oldalon a kedvenc appjaink rejtőznek.

tablet-branded-and-apps (1)

Ha már az appoknál járunk, a rendszer nincs megkötve a HTML5-tel, a natív applikációk rendkívül gyorsan működnek. A BlackBerry- és Android-fejlesztők pedig könnyedén publikálhatják applikációkat az Ubuntura is. A megjelenés napjától pedig már elérhető lesz a Facebook, a Twitter, a Google Maps, a Gmail és a Spotify.

A Canonical egyelőre keresi a jelentkezőket, akik minden bizonnyal szép számmal vannak, így bárki jelentkezhet a projektbe. A fejlesztők az applikációik elkészítéséhez pedig itt minden segítséget megkaphatnak.

Címkék: táblagép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.