Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 12. 05:00, hétfő | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hőségben is elegánsan - így készüljünk a nyárra!

Hőségben is elegánsan - így készüljünk a nyárra!

A nyár közeledtével fontos áttekinteni ruhatárunkat: a megfelelő anyagok választásával a hőség ellenére sem kell lemondanunk az elegancia és a kényelem kettőséről. A Rádió Orient műsorában Brainel Mehandi a vékonyabb anyagok és a világosabb színek választását, valamint a kiegészítők bátrabb alkalmazását tanácsolta a férfiak számára. A stílusszakértő szerint a jólöltözöttséghez nem kell követni a legújabb divattrendeket, elegendő a klasszikus öltözködés irányelveinek ismerete.

A téli ruhatár gondos, körültekintő eltárolása után elővehetjük a szekrény mélyéről a meleg évszakra alkalmasabb ruhadarabokat. A ruhák áttekintését követően a kellemes szellővel átjárt darabokat már azonnal viselni is lehet. Nem mindegy azonban, milyen összeállítással készülünk a nagy melegre: Brainel Mehandi stílusszakértő szerint a nyári időszakra két hibás öltözködési gyakorlat jellemző: sokan a szakmai és emberi méltóság rovására a kényelem irányába lépnek és a rövid ujjú ingeket, papucsokat, szandálokat részesítik előnyben, míg mások ragaszkodnak a szalonképes viselethez, ám a praktikus szempontokat figyelmen kívül hagyva irtózatosan kényelmetlen öltözéket választanak. „Elég egyszer megismerni a hivatali öltözködés professzionális irányelveit – így a méltó megjelenés mellett tökéletes a komfortérzet.”

Mint Brainel Mehandi kiemelte, a megfelelő ing pamutból készült, nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot. A szakértő kerülendőnek tartja a vasaláskönnyített anyagokat is, mivel ez a szövet sok esetben nem teszi lehetővé a megfelelő szellőzést. A meleg évszakban a vékonyabb alapanyagoké a főszerep, színek terén, az izzadságfoltok elkendőzése érdekében pedig a világosabb árnyalatok és a fehér szín a legpraktikusabb választás.

Az emberek többsége télen-nyáron ugyanazt a konfekcióöltönyt viseli. Ez nem túl praktikus, hiszen sokkal előnyösebb nyári szöveteket is találunk a kínálatban. A stílustanácsadó a 220-260 gramm súlyú gyapjú anyagot, valamint a moherrel kevert szöveteket ajánlotta praktikus utcai viselethez. Hozzátette, ezeknek az öltönyöknek ugyanolyan jó az esése – emellett magasabb szintű komfortérzetet biztosítanak. „A len és a pamut is jól szellőzik a nyári időszakban, azonban ezek nem valóak a hivatali életbe.”

Nyáron picit bátrabban lehet választani a díszzsebkendők színében, az anyagot tekintve azonban érdemes a len, valamint a pamut alapanyagú díszzsebkendőknél maradnunk. A mandzsetták terén itthon a férfiak továbbra is tartózkodóak, sokan idegenkednek a kiegészítőktől, pedig ezek természetes részét képezik a professzionális hivatali megjelenésnek, nem kellene tartani tőle.

A trendekkel szemben, Brainel Mehandi a klasszikus öltözködés szabályainak követését ajánlja, hiszen a komplex, évszázados hagyományokkal bíró rendszer életre szóló útmutatást ad. Aki egyszer áttekintette ezeket az ajánlásokat, a jövőben magabiztosan fogja kiválasztani az anyagokat, a színeket és a kombinációkat - vélte a stílusszakértő, hozzátéve, az öltözködésnek nem kell hibátlannak lennie, a megfelelő keretek betartása mellett van szabadság.

A Rádió Orient vendége a cipők terén a zárt fűzésű, Oxford szabású, fekete, vékony bőrtalpú modelleket javasolta, míg a parfümök terén az ízléses, diszkrét illatokat. Az ing alatt viselt trikó esetében a láthatatlanságot, a jól megválasztott, rövid ujjú, kerek vagy V nyakú fazont tanácsolta. „A igényes férfi ruhatárában minden darab természetes anyagból készült” – hangsúlyozta a beszélgetés végén a stílusszakértő.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.