Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 18. 15:18, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Horvátországban életbe lépett egyes alapvető élelmiszerek árának korlátozása

Horvátországban életbe lépett egyes alapvető élelmiszerek árának korlátozása

A horvát kormány legújabb intézkedéscsomagja nyomán, amelyet a megélhetési költségek emelkedése okozta válság enyhítésére dolgozott ki, éjféltől életbe lépett egyes alapvető élelmiszerek árának korlátozása - közölte az Index.hr horvát internetes hírportál hétfőn. Az érintett termékek külön címkével lesznek ellátva, így könnyen felismerhetők lesznek.

Az ársapka 30 harminc árucikket érint, többségében élelmiszereket. A napraforgóolaj, a tej, a liszt, a cukor, az egész csirke és a darált sertéshús esetében az előző, még márciusban elfogadott árkorlátozások maradnak érvényben.

Az új termékek között olcsóbb lesz a tejcsokoládé, a joghurt, a gouda sajt, a rizs, a spagetti tészta, a tojás, valamint egyes hústermékek, továbbá a burgonya, a sárgarépa és a bab. De korlátozták a WC papír, a tusfürdő, a fogkrém, a pelenka és az intimbetét árát is. A teljes kosár értéke most 24 euróval lesz olcsóbb.

A zágrábi kormány a múlt héten tárgyalásokat folytatott a legnagyobb horvát kereskedelmi láncok képviselővel is, amelyek közül egyesek ígéretet tettek arra, hogy az év végéig további 300 és 1000 közötti termék árát állítják vissza a tavaly december 31-ei szintre.

Címkék: árstop, infláció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).