Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 29. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan előzhető meg a ráncok kialakulása?

Hogyan előzhető meg a ráncok kialakulása?



Az életkor előrehaladtával ráncosodik bőr, ráadásul van néhány olyan szokás, amiről nem is gondolta volna, hogy hozzájárul a folyamat felgyorsulásához. Ilyen a dohányzás, az étkezés, az alkoholfogyasztás, de akár a rágógumi is - írja a Women's Health.

Számtalan tanulmány kimutatta, hogy a dohányzás a ráncok kialakulásának egyik legfőbb okozója. Hogyha a bőrét fiatalnak és egészségesnek szeretné tudni, akkor igaz a régi mondás, miszerint 'az vagy, amit eszel'. A magas cukor és glikémiás tartalmú ételek nemcsak a súlyán látszanak meg, de idősebbnek is fog látszani tőlük. A finomított cukrok és szénhidrátok szintén megemelik az inzulinszintet, így hozzájárulnak a ráncok kialakulásához.

Mivel dehidráltságot okoz az alkohol, a bőr így elveszti rugalmasságát, ezért nem csoda, hogy egy mámoros este után ráncosabbnak tűnik. Emellett az alkohol csökkenti a szervezetben lévő A vitamin szintet, ami a bőr és a test számára fontos antioxidánsokat tartalmaz.

Soha ne feledkezzen meg a napfényvédő krémek használatáról, mert már egy kis, napon töltött időt követően is veszít a bőr kollagén-tartalmából. A rágógumizás pedig a száj alsó részén járul hozzá a ráncok kialakulásához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.