Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. November 03. 13:18, csütörtök | Helyi
Forrás: TMKI

Ez történt a hosszú hétvégén

Ez történt a hosszú hétvégén

Nyugodtan telt a hosszú hétvége a katasztrófavédelmi műveletek szempontjából.

Négy tűzesethez és négy műszaki mentéshez riasztották Tolna megye tűzoltóit az elmúlt öt nap során.

Tűzesetek:

Szemét égett a volt bonyhádi szeméttelepen péntek késő délután. A tüzet a bonyhádi őrs tűzoltói egy sugárral fékezték meg.

Egy kanapé kapott lángra egy bátai családi ház nappalijában hétfő délután. A ház tulajdonosa a kanapét kivitte az udvarra, a tüzet a bátaszéki önkormányzati tűzoltók oltották el. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt.

Egy kamion fülkéje gyulladt ki egy dombóvári kft. telephelyén kedden hajnalban. A lángokat a dombóvári hivatásos tűzoltók fékezték meg két vízsugárral.

Papír és szemét égett egy tolnai kft. telephelyén kedden délután. A tolnai önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Műszaki mentések:

Ráfutásos baleset történt Hidas külterületén péntek kora délután, melynek során hat személyautó ütközött. A baleset során ketten szenvedtek könnyű sérüléseket. A bonyhádi őrs tűzoltói két járművet áramtalanítottak.

Egy élelmiszert és vegyiárut szállító kamion borult az oldalára az M6-os autópálya jobb pályatestén Paks magasságában szombat hajnalban. A teherautót a paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították. A mentősök a kamion sofőrjét kórházba szállították.

Beszakadt az út egy teherautó alatt a paksi Hidegvölgy utcában szombat délben. A baleset következtében a teherautó rakománya az út melletti szántóra borult. A járművet a paksi hivatásos tűzoltók közreműködésével emelték ki a gödörből. Az üzemanyag és motorolaj szivárgását a tűzoltók akadályozták meg, illetve fogták fel, majd a sérült útszakaszt körbekordonozták.

Két személyautó ütközött Dombóváron a Teleki utcában kedden kora délután. Az egyik személyautó két gyalogost is elsodort, amjd kiidöntött egy villanyoszlopot. Az egyik gyalogos könnyű sérüléseket szenvedett. A város hivatásos tűzoltói a járművek áramtalanítását végezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni