Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2011. Augusztus 10. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Elvégezték a Margit híd egyik szárnyhídjának próbaterhelését

Elvégezték a Margit híd egyik szárnyhídjának próbaterhelését

Elvégezték a Margit híd próbaterhelését, melynek során kedden este nyolc, egyenként 26 tonnás teherautó hajtott fel a híd szigetre vezető szárnyhídjára.

 Az autókkal hét tesztet hajtottak végre különböző teherállásokban. A járműveket más-más alakzatban állították fel.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértőinek bevonásával azt vizsgálták, hogyan reagál a híd szerkezete ekkora terhelésre. A szakemberek először rögzítették a terhelés nélküli híd adatait, majd a járművek előre meghatározott alakzatban álltak fel.

Dunai László, a terheléspróba vezetője a teszt előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szárnyhíd statikus próbaterhelése során megmérik a híd állapotváltozását terhelés hatására. Azt mérték, hogy az üres hídhoz képest milyen süllyedések, lehajlások keletkeznek, illetve figyelték, hogy a híd belsejében milyen feszültségek keletkeznek.

A híd lehajlása az előzetes számítások szerint 15 milliméter, de a szakemberek ennél kisebb értékekre számítanak. Az esti méréseket azonnal kiértékelték, és heteken belül elkészül a végleges jelentés. A mérések ideje alatt a gyalogosok nem használhatták a szárnyhidat, csak az Árpád híd felől közelíthették meg a Margitszigetet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: margit híd

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 07:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 47. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2022. November 27. 07:00, vasárnap | Belföld

Budapesten tartottak tiltakozást a pedagógus érdekképviseletek

Budapest belvárosában tartottak tiltakozást pedagógus érdekképviseletek és civilek szombaton délután.

2022. November 26. 14:02, szombat | Belföld

A MÖSZ arra kéri Novák Katalint, ne írja alá a szociális törvényt

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által elfogadott szociális törvényt, küldje vissza azt a parlamentnek.