Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

A projekt célja: hogy felmérje a digitalizálással járó ismeretek jelenlegi szintjét az épületgépészet területén, az összegyűjtött tapasztalatokat hazai regionális fórumokon és egy nemzetközi konferencián megvitassa. További cél digitalizációs ismereteket átadó tananyagok fejlesztése az érintett célcsoport képzésére, majd pilot projekt keretében képzések megvalósítása. Végül pedig az eredményekről összefoglaló tanulmányt készítünk a kormányzat számára.

A projekt 100 mélyinterjúval kezdődik, amelyben 100 mikro-, kis és közepes, valamint nagyvállalkozás vesz részt az épületgépészet, épületenergetika területéről. Az interjúk fő célja a megkérdezett vállalkozások jelenlegi digitalizációs ismereteinek felmérése és igényeiket felmérve a 3 képzési terület beazonosítása, majd azok alapján képzési anyagok kialakítása.
A mélyinterjúk lebonyolításához és majd a képzéseken való részvételhez keressük az érdeklődő partnereket!

Terveink szerint az első képzésnél digitális alapismeretek kerülnek oktatásra, de általános szakmai hangsúlyokkal, mint például ami a marketinghez szükséges, a hatósággal való kommunikációhoz és az adminisztratív teendők ellátásához és szervezéséhez szükséges (ügyfélkapuk, önkormányzatokkal való kapcsolattartás, új számlázási rend, stb. ).

A második képzésnél a proptech területén (ami nagyrészt gépészetet jelent, belső energetikai kérdéseket jelent, beleértve a napelem és hőszívattyú használatától kezdve minden modern digitális megoldást), a jelenleg ismert modern eszközöket, technológiákat, ezeknek a digitalizálással összefüggő problémáit szándékozunk összegyűjteni és ezeket oktatni.
A harmadik képzés pedig az együttműködési és rendszerfejlesztési megoldásokat mutatná be a proptech területén. Szóba kerül a kis és nagyvállalatok közti digitális kapcsolattartás problémája, az alvállalkozói kérdéskör problémája és ezen kívül minden, ami az együttműködést a nagy és kisvállalkozások között segítheti.



Reméljük projektünkkel minél több építőipari vállalkozást sikerül elérni, hogy hazai és nemzetközi tapasztalataikkal, javaslataikkal segítenék a minél gyakorlat orientáltabb és színvonalasabb képzési anyagok kialakítását.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 06. 30.

Amennyiben a projekt felkeltette érdeklődését, szívesen részt venne akár a mélyinterjús kutatásban, akár a későbbi képzéseken, vagy csak egyszerűen meg szeretné velünk osztani tapasztalatait az épületgépészet digitalizációja területéről, úgy várjuk jelentkezését, megkeresését a rettich@iposz.hu email címen vagy a 06-30-385-6048 telefonszámon. A területen működő vállalkozásoknak a témában online tanácsadást is nyújtunk, digitalizációs tanácsadónk várja kérdéseiket, véleményüket emailben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat