Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2014. Június 02. 11:42, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség egy egri férfira, aki halálra sebezte gyermekét

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség egy egri férfira, aki halálra sebezte gyermekét

Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Heves Megyei Főügyészség egy egri férfira, aki tavaly december 6-án halálra szúrta hatéves fiát Füzesabonyban - tájékoztatta a megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: a rendszeresen kábító hatású szereket fogyasztó vádlott 2013. december 6-án pszichoaktív anyagot adott be magának. A szertől azt képzelte, hogy meg akarják támadni, és el akarják tőle venni a fiát, ezért az esti órákban gyermekével együtt taxival a Füzesabonyi Rendőrkapitánysághoz vitette magát.
A rendőrök megpróbálták igazoltatni, mire elővett egy kést, és közölte, hogy ha nem hagyják a fiával együtt elmenni, gyermekét és magát is megöli.
Ezután - kisfiát mindvégig szorosan maga előtt tartva - késsel a kezében tovább fenyegetőzve hátrálni kezdett az utcán. Az őt követő rendőrnek és egy polgárőrnek sikerült közrefognia a vádlottat, aki azonban ekkor egy hirtelen mozdulattal, nagy erővel hasba szúrta a gyermekét. A kisfiú perceken belül elvérzett.
Fia megszúrását követően a vádlott néhány métert futva menekült, majd a késsel önmagát kétszer mellkason, egyszer pedig hason szúrta, melyek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.
A főügyész közleményében kitért arra is, hogy a vádlott élettársi kapcsolatban élt a 2007-ben született közös gyermekük édesanyjával, aki akkoriban Svájcban prostituáltként dolgozott.
Az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű terhelttel szemben a Heves Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és kitartottság bűntette miatt emelt vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.