Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Július 23. 18:00, péntek | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egy hétig tartott rettegésben egy medve egy táborozót

Egy hétig tartott rettegésben egy medve egy táborozót

Egy héten át tartott rettegésben egy grizzly medve egy táborozót az alaszkai vadonban, míg végül a sebesült férfira rátaláltak és kimenekítették - írja a BBC hírportálja.

Az amerikai parti őrség helikopterének legénysége pénteken vette észre a férfi viskójának tetejére írt segítségkérő üzenetet, majd meglátta a fehér zászlót lobogtató táborozót is.

A helikopter épp egy küldetésre indult, amikor az időjárási viszonyok miatt kénytelen volt letérni az útvonaláról, a legénység ekkor vette észre az SOS-jelzést.

Jared Carbajal korvettkapitány szerint a férfit megtámadta a grizzly, majd a ragadozó minden éjszaka visszatért a Nome-tól 65 kilométerre lévő táborhelyre.

A férfi, aki a mellkasán és a lábán is sérüléseket szenvedett, napok óta nem aludt. Telefonon nem tudott segítséget hívni.

A The New York Times szerint a táborzónak volt fegyvere, de már majdnem kifogyott a lőszerből és a viskó ajtaja le volt szakítva.

A hatóságok nem hozták nyilvánosságra a férfi személyazonosságát, de annyit elmondtak, hogy az ötvenes évei végén vagy a hatvanas évei elején jár és a barátai jelentették, hogy nem érkezett haza időben a túráról.

A férfit kórházba szállították, a sérülései nem életveszélyesek.

Az alaszkai hal- és vadvédelmi hatóság szerint az amerikai tagállam ugyan a "medvék országa", de ritkán fordul elő, hogy az állatok agresszíven viselkednének.

Címkék: Alaszka, medve, táborozó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára