Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2016. Október 01. 06:00, szombat | Helyi
Forrás: police.hu fotó: www.tetofedo-mester.hu

Csatornás trükkösök

Csatornás trükkösök

Ezúttal egy tolnai asszonyt károsítottak meg a csatorna javítás trükkjével.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást folytatott tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt egy pilisi férfi ellen.

Egy 72 éves tolnai asszony feljelentést tett a rendőrségen, mert 2016. május 11-én 11 óra 30 perckor egy ismeretlen férfi felajánlotta neki, hogy munkatársaival 500 forint ellenében megragasztják csatornáját. A sértett megállapodott a kisebb javításról, de a munkások nem a megállapodás szerint jártak el. Annak ellenére, hogy az asszony jelezte, hogy nem szeretne nagyobb javítást, egy szakaszon kicserélték a csatornát is. A munka végeztével közölték vele, hogy a szolgáltatás 38000 forintba kerül. Az elkövetők fellépése olyan erélyes volt, hogy a sértett nem mert ellenkezni és a nála lévő 18000 forintját átadta.

A szekszárdi rendőrök egy 39 éves pilisi férfit eljárás alá vont személyként hallgattak meg tulajdon elleni szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt. Az ügy iratait az eljárás lefolytatása miatt a Szekszárdi Járásbíróságnak a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mielőtt igénybe veszik a szolgáltatásokat, győződjenek meg a megbízhatóságukról. Kérjék el az engedélyüket, vagy a tevékenységükre jogosító okmányaikat. Kérjenek referenciát, de szerencsésebb, ha a településükön ismert szakembereket bízzák meg a munka elvégzésével. A szolgáltatás részleteit tisztázzák előre, térjenek ki minden részletre, rögzítsék írásos formában is, az árat is foglalják bele. Megfelelő szakértelem hiányában kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, vagy ismerőseiktől. Amennyiben a megállapodásban foglaltaktól eltérnek, hívják fel a szolgáltató figyelmét a megállapodásuk tartalmára.

Amennyiben mégis áldozattá válnak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.