Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 19. 10:20, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Bombasiker az Xperia Z

Bombasiker az Xperia Z

Rövid idő alatt több millió példányt adtak el a Sony csúcsmodelljéből, az Xperia Z-ből.

Nagy szüksége volt már a Sonynak egy igazi sikertelefonra. A japán gyártó már több mint 15 éve aktívan jelen van a mobilpiacon, igaz, 10 évet az Ericssonnal közös vegyes vállalkozásban, a Sony Ericssonban tevékenykedett. Amikor 2011 végén bejelentették, hogy az Ericsson részesedése a japán vállalathoz kerül, mindenki egy teljesen új, sokkal sonysabb jövőt remélt.

A még az Ericsson segítségével fejlesztett 2012-es paletta már egy új irány jeleit mutatta, de egészen a 2013-as nemzetközi szórakoztatóelektronikai vásárig (CES) kellett várni a nagy durranásra. Ekkor mutatták be ugyanis az első, igazán nagy ismertségre szert tevő, FullHD-s telefont, az Xperia Z-t. Egy elemző szerint a vízálló készülékházzal rendelkező Z-t alig 40 nap alatt több mint 4,6 millió példányban vásárolták meg. Ugyan a Sony első negyedéves eredményeire még várnunk kell, de ha ilyen jól alakulnak az eladások, az könnyedén a harmadik helyre repítheti a japán óriást az okostelefon-ranglistán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk