Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Április 09. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Beteggé tehet az önmarcangolás

Beteggé tehet az önmarcangolás

Ne gondoljon túl sok mindent bele bizonyos dolgokba, s ne rágódjon a múlton, mert az stresszessé teheti, ami viszont mintegy 20 százalékkal növeli a szervezetben a gyulladás szintjét - írja a Fox News az Ohio Egyetem kutatóinak vizsgálata eredményeiről.

Hogyha valaki túl sokat rágódik egy múltban történt dolgon, az alapvetően megnöveli a szervezetben lévő stresszhormon szintjét. 'A stressz pedig változásokat indít el a szervezetben: megnöveli a pulzusszámot, a vérnyomást és a kortizol nevű stresszhormon szintjét' - mondta Peggy Zoccola, a tanulmány szerzője. Hozzátette: ez akkor is megtörténik, hogyha egy korábbi, stresszt kiváltó eseményre emlékszik vissza.

Bár az időnkénti rágódás még nem okoz olyan gyulladást a szervezetben, amely növeli a szív-és érrendszeri problémák kialakulásának kockázatát, viszont a rendszeres stressz önmarcangolás jelentős mértékben megnöveli azt.

Hogyha stresszesnek érzi magát, erőltessen mosolyt az arcára, ugyanis kutatások bizonyították, hogy a mosoly - még hogyha csak tetteti is azt - csökkenti a stresszt, s nyugtató üzenetet küld az agynak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.