Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 26. 21:08, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Továbbra is áradnak a vasi folyók és patakok

Árvíz - Továbbra is áradnak a vasi folyók és patakok

Továbbra is áradnak a folyók és patakok Vas megyében. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság adatai szerint tetőzött a Gyöngyös-patak Kőszegnél, és tetőzéshez közeli a vízállás a Pinkán - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd este az MTI-vel.

Balogh Nikoletta tudatta, hogy tovább árad a Rába, a vízügyi igazgatóság folyamatos figyelőszolgálatot lát el a Szentgotthárdi és Körmendi védvonalon. Szentgotthárdon összeült a helyi védelmi bizottság, az ülésen számba vették a települések rendelkezésére álló erőket és eszközöket, felkészültek Csákánydoroszlón a Dózsa-liget esetleges kiürítésére, előkészítették a befogadóhelyeket.
Bevetették az Őrség Mentőcsoport is, a területi polgári védelmi szervezet Szentgotthárdon, Magyarlakon, Szakonyfaluban és Kondorfán a lakóházak megvédése érdekében különböző feladatokat lát el - írta közleményében a szóvivő. A mentőcsoport tagjai Magyarlakon, a Petőfi utcában jelenleg azon dolgoznak, hogy a Rába folytatódó áradása miatt a lakóingatlanok ne kerüljenek veszélybe.
Kondorfán egy átereszt megbontását, majd ideiglenes helyreállítását végzik, hogy biztosítsák az árvíz elvezetését. Szakonyfaluban három lakóházat veszélyeztet a víz, ezek megvédésében vesznek részt, Szentgotthárdon pedig az önkormányzati védműveket erősítik meg.
A védekezésben továbbra is részt vesznek az önkéntes tűzoltó egyesületek is, eddig összesen 16 településen volt szükség helyi vízkár miatti belterületi védekezésre, ennek során összesen 20 ezer homokzsákot használtak fel, és 14 településre telepítettek nagyteljesítményű szivattyúkat.
Balogh Nikoletta közleménye szerint jelenleg 16 vasi útszakaszon van teljes vagy félpályás útlezárás, illetve forgalomkorlátozás a vízátfolyások miatt, ezek száma folyamatosan változik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk