Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 30. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

ÁKK: a piaci helyzet függvénye a devizakötvény kibocsátás

ÁKK: a piaci helyzet függvénye a devizakötvény kibocsátás

Pontosan még nem tudni, mikor lesz újra dollárkötvény-kibocsátás - mondta a Gazdasági Rádiónak Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ általános vezérigazgató helyettese, aki azt nem zárta ki, hogy idehaza új lakossági termékkel jelenik meg az ÁKK.

Az amerikai értékpapír felügyeletnek benyújtott 5 milliárd dolláros kötvénykibocsátási kérelem tulajdonképpen a tervezett jövő évi 5,4 milliárd eurós összegű adósságtörlesztés hátterét kívánja megteremteni - magyarázta a vezérigazgató-helyettes.

Bár azt nem kívánta megnevezni Borbély László András, hogy milyen devizában kíván kötvényt kibocsátani az ÁKK, azt nyilvánvalóvá tette, hogy mindenkor a legkedvezőbb lehetőséget kívánja megragadni az adósságkezelő, így a japán jenben is elképzelhető a kibocsátás.

Emlékeztetett arra, hogy a részvétel a japán piacon korábban rendszeres volt, de az ottani pénzügy helyzet miatt ez 2007-ben megszűnt, most a japán jegybank likviditásnövelő programja várhatóan növeli a befektetési kedvet. Szó volt még Hong Kong-ról és Szingapúrról is, mint lehetséges új piacok.

Borbély kifejtette, hoy az ÁKK a kibocsátás során megszerzett devizát euróra váltja, hiszen a magyar adósságtörlesztés ebben a devizanemben történik. A jövő évi kibocsátási tervet decemberben teszi közzé az ÁKK - jelezte a vezérigazgató-helyettes, aki szerint létfontosságú, hogy ne csak egyéves kincstárjegyet vásárolhasson a lakosság, hanem hosszabb futamidejűt is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.