Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. December 21. 09:25, szerda | Helyi
Forrás: TMKI

Adventi készülődés Tolnában

Adventi készülődés Tolnában

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az ünnepi időszakra jellemző veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.

Az év végi ünnepekre történő felkészülés velejárója a megnövekvő személy- és gépjárműforgalom. Az állampolgárok ilyenkor gyakran nem kellően körültekintőek. Ez az időszak baleseti, illetve vagyonvédelmi szempontból kockázatok jelenthet a lakosságra, ezért a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös sajtótájékoztatót tartott Szekszárdon.

A sajtótájékoztatón Dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője részletezte a fűtési időszak veszélyeit, a szénmonoxid mérgezések elkerülésére hívta fel a figyelmet. Ezt követően az ünnepi tradíciók tűzveszélyeiről tájékoztatta a helyi média képviselőit.

A megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese Molnár Gábor rendőr ezredes a bűncselekmények megelőzésével kapcsolatosan tartott tájékoztatást. Kitért zseblopásokra, a járművekkel kapcsolatos vagyonbiztonsági kérdésekre, de tanácsokat adott a biztonságos internetes vásárlásokkal kapcsolatosan is.

Megyeri Zsolt rendőr őrnagy a megyei Közlekedésrendészeti Osztály vezetője az ünnepi időszak baleseti kockázatairól tartott tájékoztatást. Szóba kerültek a télies időjárási körülmények között történő közlekedés biztonsági kérdései, valamint a járművek közlekedésben történő részvételének speciális feltételei. A vezető kitért még a személyi feltételekre: óvatosságra, türelemre és a nagyobb forgalomban az előzékeny járművezetésre kérte az autósokat.

A sajtótájékoztatón Molnár Ágnes rendőr főtörzsőrmester, sajtóreferens a lakosság összefogását kérte a hideg időjárással veszélyeztetett állampolgárok, különösen az otthonnélküliek, a nehéz anyagi körülmények között élő családok, valamint az időskorúak védelme érdekében.

Az állampolgárok az adventi időszakban, valamint az ünnepek alatt is fokozott rendőri jelenlétre készülhetnek, amelynek során elsősorban a bevásárló központoknál, de az adventi bevásárlásokkal érintett más helyszíneken is gyakrabban találkozhatnak az egyenruhásokkal. Az intézkedések célja, hogy az ünnepekre történő felkészülés biztonságban történjen és minél kevesebben váljanak bűncselekmény vagy baleset áldozatává.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.