Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 11. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A Klíma- és természetvédelmi akcióterv mellett a lakosságnak is cselekednie kell

A Klíma- és természetvédelmi akcióterv mellett a lakosságnak is cselekednie kell

A kormány a Klíma- és természetvédelmi akcióterv keretében cselekszik a hulladékgazdálkodás terén, de ugyanilyen fontos, hogy a lakosság is megtegye a magáét,

tehát minél kevesebbet szemeteljen és szelektíven gyűjtse a hulladékot - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a hivatalos Facebook-oldalán kedden közzétett videójában.

A szóvivő a tatabányai hulladékfeldolgozó üzemben készült videójában kiemelte, a kormány nem véletlenül döntött arról, hogy 2021-től betiltja az egyszer használatos műanyagokat, és hogy visszaválthatóvá teszi az üvegeket, a fémdobozokat és a műanyag palackokat.

A videóban azt is megmutatta, hogy a létesítményben mi történik a vegyes lakossági hulladékkal, illetve a szelektíven gyűjtött hulladékkal.

A vegyes lakossági hulladéknak körülbelül 60 százaléka sajnos végül egy olyan depóban végzi, ahol egy műanyag koporsóban a föld alatt időtlen időkig ott marad, míg a szelektíven gyűjtött hulladék jelentős része újrahasznosítható vagy más formában a körforgás része lehet újra - mondta.

A bejegyzés szerint a hulladékhasznosítóban tett látogatása során az is kiderült, hogy a vegyesen gyűjtött hulladéknak csupán csak 35 százaléka hasznosítható újra, míg szelektív gyűjtés esetén ez az arány akár 80 százalék is lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.