Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 14. 07:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A héten visszatér a kánikula

A héten visszatér a kánikula

A héten visszatér a kánikula 29 és 35 Celsius-fok közötti maximumokkal. Vasárnap, augusztus 20-án is jellemzően napos időre van kilátás, bár egy-egy zápor, zivatar előfordulhat - írja ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn derült idő várható, csupán kevés gomolyfelhő lehet az égen, csapadék nem lesz. A Kisalföldön megélénkülhet a délies szél, másutt jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Kedden napos idő várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Délkeleten lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés estétől. Csapadék napközben még nem valószínű, este, éjjel főleg délen, délkeleten lehet néhol zápor, zivatar. A Fertő térségében néha megélénkülhet a délkeleti szél. A hőmérséklet a hajnali 10-19 fokról délutánra 29 és 35 fok közé emelkedik.

Szerdán napos idő valószínű, gomoly- és fátyolfelhőkkel, de helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a minimum-hőmérséklet 11 és 19, a csúcsérték 29 és 34 fok között várható.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre van kilátás, bár helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 11 és 19, a maximum 29 és 34 fok között valószínű.

Pénteken napos időre lehet számítani, gomoly- és fátyolfelhőkkel, de egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. A légmozgás mérsékelt lesz, a hajnali 12-20 fokról 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton is napos időre kell számítani, gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Egy-egy zápor, zivatar előfordulhat és többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet a hajnali 13-21 fokról délutánra 29 és 35 fok közé emelkedik.

Vasárnap, augusztus 20-án is napos időre van kilátás, gomoly- és fátyolfelhőkkel, ugyanakkor előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Helyenként megélénkül az északi szél, a minimum-hőmérséklet 14 és 22, a csúcsérték 29 és 35 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk