Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. November 22. 08:44, kedd | Helyi
Forrás: tolnamegye.hu

350 érték szerepel a megyei értéktárban

350 érték szerepel a megyei értéktárban

Pincehely, Iregszemcse és Bölcske települések tizenegy értéke került be automatikusan a megyei értéktárba

A Tolna Megyei Értéktár Bizottság soros ülését Kölesden tartotta november 16-án, a pályázat keretében megvalósult Értékhangoló program zárásaként. A bizottság három új települési értéktár csatlakozásáról kapott tájékoztatást az elmúlt időszakban, e települések tizenegy értéke került be automatikusan a megyei értéktárba, melyek a következők: a pincehelyi Római katolikus templom, és a településen található Nepomuki Szent János kápolna; a bölcskei Református templom, Református iskola, Római katolikus templom, Szent András-pusztai kápolna, Szent András-pusztai Szakáts-kastély és melléképületei, Pincefalu és a Bölcskei nőszirmos, Iregszemcsén pedig a Római katolikus templom, a Kálvária kápolna és a Viczay kastély. Az ülésen további hét települési értéktár bizottság 19 felterjesztéséről döntött a bizottság, melynek eredményeként újabb hat érték került a megyei listára. Kulturális örökség kategóriában Kölesd és Siménfalva testvérkapcsolata; a Decsi Református Egyház főkötő hímzésű úrasztali terítője és teljes szószéki készlete, Fodorné László Mária népművészet mestere munkássága; a Pörbölyi Népdalkör és Citerazenekar Egyesület tevékenysége és eredményei, valamint Dr. Hollós László gombakutató életműve. Agrár- és élelmiszergazdaság kategóriában a Völgység Kincse Szociális Szövetkezet „Völgységi Zamatos” márkanéven előállított gyümölcslevei kerültek a listára. A Tolna Megyei Értéktárban jelenleg 350 érték szerepel, 52 településen folyik értékgyűjtő munka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.